Υπερηχοτομογραφία

Εξοπλισμένο με τα δύο κορυφαία μηχανήματα υπερήχων των εταιριών PHILIPS και GE

Περισσότερα


Ψηφιακή Μαστογραφία

Διαθέτει τον πρώτο ψηφιακό μαστογράφο - τομογράφο στην Ελλάδα εκτός Αθηνών.

Περισσότερα


Πυρηνική Ιατρική

Χρησιμοποιεί ανοιχτές πηγές ακτινοβολίας για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.

Περισσότερα


Μαγνητική Τομογραφία

Υψηλής ευκρίνειας και μεγάλης λεπτομέρειας εικόνες μέσα από το σώμα.

ΠερισσότεραΠυρηνική Ιατρική


Η Πυρηνική Ιατρική είναι μια σύγχρονη ειδικότητα ειδικότητα της ιατρικής, η οποία χρησιμοποεί ανοιχτές πηγές ακτινοβολίας για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.

Στις διαγνωστικές εξετάσεις χρησιμοποιούνται ραδιοϊσότοπα τα οποία χορηγούνται σε πολύ χαμηλές ασφαλείς δόσεις και εξασθενούν σε σύντομο χρόνο.

Το ραδιοϊσότοπο συγκεντρώνεται στο υπό εξέταση όργανο (θυροειδής, οστά, νεφροί, καρδιά κλπ) και εκπέμπει μικρή ποσότητα ακτινοβολίας, την οποία ανιχνεύει εξειδικευμένο μηχάνημα (γ-camera) δίνοντας το σπινθηρογράφημα. Οι σπινθηρογραφικές εικόνες που λαμβάνονται από όλο το σώμα ή τα επιμέρους όργανά του, διαφέρουν από τις υπόλοιπες διαγνωστικές εξετάσεις, διότι παρέχουν επιπλέον πληροφορίες σε σχέση με τη λειτουργία των οργάνων, την αιμάτωση και το μεταβολισμό τους.

Οι εξετάσεις της πυρηνικής ιατρικής είναι κατάλληλες για τον συχνό περιοδικό έλεγχο των ασθενών.

Οι διαγνωστικές εφαρμογές διακρίνονται σε in vivo (παρουσία του εξεταζόμενου) και σε in vitro (σε βιολογικά υγρά του σώματος π.χ. αίμα, ούρα).

Το Υγεία Μαγνητική Διάγνωση ακολουθώντας τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο της υγείας εγκατέστησε μια υπερσύγχρονη τομογραφική (δηλαδή με δυνατότητα περιστροφής γύρω από τον εξεταζόμενο) δικέφαλη γ-camera της εταιρίας Phillips. Συγκεκριμένα διαθέτει, την γ-camera BRIGHTVIEW, δύο κεφαλών μεταβλητής γωνίας, που έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει εικόνες της πρόσθιας και οπίσθιας αλλά και της δεξιάς και αριστερής επιφάνειας του σώματος αντίστοιχα, με υποδιπλασιασμό του χρόνου συλλογής των δεδομένων σε σύγκριση με τις συμβατικές γ-camera μιας κεφαλής και με την τεχνολογία της αυτόματης ανάγνωσης και εφαπτομενικής κίνησης στην επιφάνεια του εξεταζόμενου.

Στο τμήμα πυρηνικής ιατρικής του Υγεία Μαγνητική Διάγνωση, χάρη στις τομογραφικές δυνατότητες της δικέφαλης γ-camera που διαθέτει, είναι δυνατή η λήψη τομογραφίας εκπομπής απλού φωτονίου (SPECT).

Η λήψη τομών των απεικονιζόμενων οργάνων, διευκολύνει την απόκτηση πληροφορίας από το βάθος των οργάνων, πράγμα όχι και τόσο εφικτό με την επίπεδη σπινθηρογράφηση.

Η δικέφαλη γ-camera είναι συνδεδεμένη με ένα δίκτυο ταχυτήτων ηλεκτρονικών υπολογιστών με εξαιρετικά εξελιγμένο λογισμικό τύπου Jetstream, που παρέχει απεριόριστες δυνατότητες επεξεργασίας και απεικόνισης των δεδομένων


Για οδηγίες πριν την εξέταση ακολουθήστε το
link


Εικόνες

  • description
  • description
  • descriptiondescription

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στην παρακάτω διεύθυνση, τηλέφωνα και email.

Διεύθυνση: Γουμεράς 21 & Ξενοφώντος Ασβεστά                          Γωνία, Πτολεμαΐδα
Τηλέφωνο: 24630 54480 & 54481
FAX: 24630 53377
E-mail:info@ygeiamd.gr

Εικόνες

  • description
  • description
  • description