Υπερηχοτομογραφία

Εξοπλισμένο με τα δύο κορυφαία μηχανήματα υπερήχων των εταιριών PHILIPS και GE

Περισσότερα


Ψηφιακή Μαστογραφία

Διαθέτει τον πρώτο ψηφιακό μαστογράφο - τομογράφο στην Ελλάδα εκτός Αθηνών.

Περισσότερα


Πυρηνική Ιατρική

Χρησιμοποιεί ανοιχτές πηγές ακτινοβολίας για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.

Περισσότερα


Μαγνητική Τομογραφία

Υψηλής ευκρίνειας και μεγάλης λεπτομέρειας εικόνες μέσα από το σώμα.

ΠερισσότεραΧρήσιμες πληροφορίες προς τους εξεταζόμενους

Προετοιμασία για την εξέταση

Πριν την εξέταση θα χρειαστεί να συμπληρώσετε μια έντυπη φόρμα μαζί με έναν από τους τεχνολόγους του κέντρου.

Η φόρμα αυτή έχει σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια της εξέτασης σε ισχυρά μαγνητικά πεδία. Θα ερωτηθείτε αν έχετε μεταλλικά αντικείμενα μέσα στο σώμα σας που έχουν εμφυτευτεί στη διάρκεια ιατρικής επέμβασης ή από ατύχημα. Οι πληροφορίες αυτές είναι πολύ σημαντικές για τη δική σας ασφάλεια.

Όρισμένα παραδείγματα μεταλλικών υλικών είναι οι καρδιακοί βηματοδότες, οι καρδιακές βαλβίδες, τα κλιπς σε επεμβάσεις ανευρυσμάτων εγκεφάλου.

Η ύπαρξη καρδιακού βηματοδότη είναι απόλυτη αντένδειξη για την πραγματοποίηση μαγνητικής τομογραφίας. Παρακαλούμε ενημερώστε τη γραμματεία ή τους ιατρούς του εργαστηρίου για να μην ταλαιπωρηθείτε.

Αν έχετε άλλα μεταλλικά υλικά μέσα στο σώμα σας είτε ιατρικά είτε άλλης προέλευσης(πχ γρέζι, βλήματα) παρακαλούμε ενημερώστε το προσωπικό του κέντρου κατά το κλείσιμο του ραντεβού.

Αν πρόκειται για μεταλλική βαλβίδα καρδιάς ή κάποιο άλλο ιατρικό υλικό παρακαλούμε ενημερώστε μας για τον τύπο της (πχ ATL, Star-Edwards κλπ), ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε τη συμβατότητα με τη διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας. Αν είναι δυνατόν, να έχετε μαζί σας το αρχείο - γνωμάτευση της επέμβασης που κάνατε με τον τύπο του ιατρικού υλικού που χρησιμοποιήθηκε και τα τηλέφωνα επικοινωνίας του ιατρού σας και της κλινικής όπου έγινε η επέμβαση, σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια διευκρίνηση.

Πριν την εξέταση θα χρειαστεί να αφαιρέσετε από πάνω σας και μεταλλικά αντικείμενα όπως ρολόι, κοσμήματα, τσιμπιδάκια, κλειδιά,κα καθώς και αντικείμενα που μπορούν να πάθουν βλάβη μέσα σε μαγνητικό πεδίο όπως κινητο τηλέφωνο, πιστωτική κάρτα κ.α.

Στη διάρκεια της εξέτασης θα ακούτε δυνατούς θορύβους, πρέπει ωστόσο να μείνετε ακίνητοι καθώς στη διάρκεια αυτών των θορύβων λαμβάνονται οι εικόνες.

Για την άνεσή σας θα σας δοθούν ωτοασπίδες ή μπορείτε να ακούτε μουσική από ακουστικά. Παρακαλούμε αν θέλετε μπορείτε να φέρετε μαζί σας το cd με την αγαπημένη σας μουσική.

Ειδικές οδηγίες ανά εξέταση


Εικόνες

  • description
  • description
  • descriptiondescription

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στην παρακάτω διεύθυνση, τηλέφωνα και email.

Διεύθυνση: Γουμεράς 21 & Ξενοφώντος Ασβεστά                          Γωνία, Πτολεμαΐδα
Τηλέφωνο: 24630 54480 & 54481
FAX: 24630 53377
E-mail:info@ygeiamd.gr

Εικόνες

  • description
  • description
  • description