Υπερηχοτομογραφία

Εξοπλισμένο με τα δύο κορυφαία μηχανήματα υπερήχων των εταιριών PHILIPS και GE

Περισσότερα


Ψηφιακή Μαστογραφία

Διαθέτει τον πρώτο ψηφιακό μαστογράφο - τομογράφο στην Ελλάδα εκτός Αθηνών.

Περισσότερα


Πυρηνική Ιατρική

Χρησιμοποιεί ανοιχτές πηγές ακτινοβολίας για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.

Περισσότερα


Μαγνητική Τομογραφία

Υψηλής ευκρίνειας και μεγάλης λεπτομέρειας εικόνες μέσα από το σώμα.

ΠερισσότεραΜαγνητική Τομογραφία


Η Μαγνητική Τομογραφία είναι μια διαγνωστική εξέταση που μας επιτρέπει να πάρουμε εικόνες υψηλής ευκρίνειας και μεγάλης λεπτομέρειας μέσα από το σώμα.

Ο Μαγνητικός Τομογράφος χρησιμοποιεί ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο, ραδιοσυχνότητες και ισχυρούς υπολογιστές για να δημιουργήσει εικόνες από το εσωτερικό του σώματος. Δεν χρησιμοποιεί ιοντίζουσες ακτινοβολίες (ακτίνες - x). Δεν έχει καμια βλαβερή επίδραση στον οργανισμό του ανθρώπου. Είναι ανώδυνη και μπορεί να επαναληφθεί όσο συχνά χρειάζεται χωρίς κίνδυνο.

Οι εικόνες που λαμβάνει ο Μαγνητικός Τομογράφος έχουν εξαιρετική ευκρίνεια και επιτρέπουν στους εξειδικευμένους Ιατρούς Ακτινολόγους να διαγνώσουν με ακρίβεια την ύπαρξη ή την απουσία κάποιας βλάβης στα εξεταζόμενα όργανα του ανθρώπινου σώματος.

Πολλές παθολογικές καταστάσεις που δεν ήταν δυνατόν να διαγνωσθούν πριν από λίγα χρόνια γίνονται τώρα ξεκάθαρα φανερές και δίνεται έτσι η δυνατότητα στους Ιατρούς να χορηγήσουν την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή ή να συστήσουν χειρουργική επέμβαση.

H Μαγνητική Τομογραφία αποτελεί σήμερα την πιο εξελιγμένη μέθοδο διερεύνησης παθήσεων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (εγκέφαλος, σπονδυλική στήλη) καθώς και του Μυοσκελετικού(γόνατο, ώμος, ισχία, άλλες αρθρώσεις κτλ.)

Με τα μηχανήματα νεώτερης γενιάς, είναι επίσης δυνατόν να γίνουν εξαιρετικές εξετάσεις άνω και κάτω κοιλίας (ήπατος, παγκρέατος, νεφρών, έσω γεννητικού συστήματος της γυναίκας κτλ.) καθώς και πιο εξελιγμένες εξετάσεις όπως αγγειογραφίες (εγκεφάλου, καρωτίδων, αορτής κτλ.) και χολαγγειοπαγκρεατογραφίες.

Το ΥΓΕΙΑ - ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα μηχανήματα στην Ελλάδα με το οποίο εφαρμόζονται οι πιο πρωτοποριακές τεχνικές Μαγνητικής Τομογραφίας


Η Εξέταση

Η Μαγνητική Τομογραφία πραγματοποιείται στον ειδικό θάλαμο εξέτασης όπου βρίσκεται το μηχάνημα. Εκεί υπάρχει ένα τραπέζι πάνω στο οποίο θα ξαπλώσετε ανάσκελα. Το τραπέζι θα σας μεταφέρει στο κέντρο του μαγνήτη όπου υπάρχει άπλετος φωτισμός και αερισμός.Tο προσωπικό θα σας παρακολουθεί με άμεση οπτική επαφή αλλά και μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και θα επικοινωνεί συνεχώς μαζί σας.

Όταν αρχίσει η εξέταση θα ακούτε χαρακτηριστικούς ρυθμικούς θορύβους που κάνει το μηχάνημα όταν παίρνει εικόνες. Οι θόρυβοι αυτοί δεν θα σας ενοχλούν διότι στη διάρκεια της εξέτασης θα ακούτε μέσα από ειδικά ακουστικά ευχάριστη μουσική. Σας προτείνουμε όταν έρχεστε για εξέταση να φέρνετε μαζί σας το αγαπημένο σας CD. Σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης θα αναπνέετε φυσιολογικά και θα είστε χαλαρά χωρίς να κινήστε. Μετά το τέλος της εξέτασης μπορείτε να ενημερωθείτε για το αποτέλεσμα από τους γιατρούς Ακτινολόγους. οι φάκελοι με τα φιλμ και η γραπτή διάγνωση δίδονται συνήθως την επόμενη μέρα.


Για οδηγίες πριν την εξέταση ακολουθήστε το link


Εικόνες

  • description
  • description
  • descriptiondescription

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στην παρακάτω διεύθυνση, τηλέφωνα και email.

Διεύθυνση: Γουμεράς 21 & Ξενοφώντος Ασβεστά                          Γωνία, Πτολεμαΐδα
Τηλέφωνο: 24630 54480 & 54481
FAX: 24630 53377
E-mail:info@ygeiamd.gr

Εικόνες

  • description
  • description
  • description